pexels-eliska-trnavska-389865.jpeg

Проектът „Дуално обучение в България“ / GODUAL се провежда в рамките на международната инициатива go-international, съвместна програма на Федералното министерство на труда и икономиката и Стопанска камара Австрия.

Подкрепата към дуалната система на обучение стартира 2014 г. в помощ на австрийските компании, опериращи на българския пазар. Днес от нашата експертиза се ползват също немски и български фирми.

Вече 9 години работим в помощ на компании и училища в България да обучават качествено квалифицирани кадри за различни отрасли на икономиката.

Стартирахме с три професии в три населени места в страната. Постоянно разрастваме партньорства и професии, подобряваме услугите в резултат на натрупания опит. По проекта се предлага вече обучение по 15 специалности в над 30 партньорски училища.

Над 1200 ученика в различни випуски избраха да се обучават в реална работна среда в нашите партньорски фирми.

Нашата мисия

Целта на проекта GODUAL е чрез по-качествено професионално образование в България да се осигурят така необходимите за бизнеса квалифицирани кадри.

Резултатното дуално обучение ще гарантира по-ниска безработица сред младежите и по-добро икономическо развитие на регионите в страната. Като отражение на това ще се повиши имиджа на професиите, ще се намали миграцията в чужбина и ще се задържат младите хора.

empty